ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Θηλασμός – Η ιδανική αρχή για την ζωή
SHARE POST
Θηλασμός – Η ιδανική αρχή για την ζωή

Εκτεταμένες έρευνες έχουν δείξει ότι ο θηλασμός είναι πιο υγιεινός από ότι η διατροφή με παιδικά γάλατα σε μπιμπερό.
Το μητρικό γάλα περιέχει πολλά συστατικά τα οποία προφυλάσσουν από μολύνσεις. Το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους δεν ωριμάζει πλήρως παρά μόνο όταν φτάσει στην ηλικία των δύο ετών και έτσι τα βρέφη που θηλάζουν έχουν πλεονέκτημα. Για παράδειγμα, το μητρικό γάλα μειώνει τον κίνδυνο αρρώστιας όπως είναι οι μολύνσεις του αυτιού, οι αναπνευστικές λοιμώξεις και ο διαβήτης.
Τα βρέφη που τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα τους πρώτους 6 μήνες έχουν 50% μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες. Ο θηλασμός επίσης μειώνει την πιθανότητα να γίνει το παιδί υπέρβαρο αργότερα στην ζωή του.
Δεν είναι μόνον το βρέφος που κερδίζει από τον θηλασμό, αλλά και η μητέρα. Οι θηλαστικές ορμόνες βοηθούν την μήτρα να επανέλθει στο κανονικό της μέγεθος, μειώνουν την απώλεια αίματος και προστατεύουν από μολύνσεις της μήτρας. Επίσης έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Επί πλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι ο θηλασμός μειώνει την συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του στήθους, μήτρας και ωοθηκών και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών.
Ο Θηλασμός κάνει την ζωή ευκολότερη.
Το μητρικό γάλα είναι διαθέσιμο πάντα στην σωστή θερμοκρασία και είναι ευκολόπεπτο. Ο θηλασμός σας γλυτώνει χρήματα, ελαττώνει τον καθημερινό όγκο δουλειάς σας και δίνει περισσότερο χρόνο σε εσάς, το μωρό σας και τον σύντροφο σας. Ο θηλασμός επίσης μειώνει το κόστος του συστήματος υγείας και προστατεύει το περιβάλλον.
Μερικές φορές οι μητέρες αντιλαμβάνονται την στενή επαφή που απαιτεί ο θηλασμός σαν μειονέκτημα. Μετά την 4η έως 6η εβδομάδα όμως, μπορείτε να δίνετε στο μωρό σας μητρικό γάλα χρησιμοποιώντας μπουκάλι. Ο κίνδυνος ότι το μωρό σας θα συνηθίσει την μπουκάλι και δεν θα θέλει πλέον το στήθος είναι χαμηλός. Η άντληση μητρικού γάλακτος σας επιτρέπει να χαλαρώσετε από την 24ωρη επιφυλακή και να συνεχίσετε να τρέφετε το μωρό σας με μητρικό γάλα ακόμη και όταν επιστρέψετε στην εργασία σας.
Εμπιστευτείτε το σώμα σας, τις ικανότητες σας, την διαίσθηση σας και το μωρό σας. Με την στήριξη του συντρόφου σας εσείς και το μωρό σας θα βρείτε τον δρόμο για μια υπέροχη σχέση θηλασμού.

SHARE POST
SHARE POST
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ