ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Εγκυμοσύνη & Θηλασμός
SHARE POST
Εγκυμοσύνη & Θηλασμός

Αλλαγές στο στήθος
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης οι αδένες αρχίζουν να μεγαλώνουν. Επίσης η θηλή μεγαλώνει σε μέγεθος και σκουραίνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί το μωρό να βρει την θηλή πιο εύκολα μετά την γέννηση του. Μετά την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το στήθος ήδη παράγει πρωτόγαλα το οποίο μερικές φορές ρέει πριν την γέννηση του μωρού.
Ελέγχοντας τις θηλές σας.
Είναι χρήσιμο να ελέγχετε το σχήμα των θηλών σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Απαλά πιέστε το στήθος γύρω από την θηλή. Αν οι θηλές παραμένουν επίπεδες και δεν προεξέχουν το μωρό σας θα έχει δυσκολία να τις γραπώσει. Εάν δεν είστε σίγουρες για το σχήμα των θηλών σας, επικοινωνήστε με μία πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού (IBCLC) ή μαία όσο νωρίτερα μπορείτε.
Οι θηλές πρέπει να προεξέχουν ώστε το μωρό σας να μπορεί να τις γραπώσει εύκολα.
Εάν το μωρό σας δεν μπορεί να πιπιλήσει αποτελεσματικά το στήθος τις πρώτες μέρες μετά από την γέννηση του, μπορεί να σας βοηθήσει η χρήση των ασπίδων θηλής Tulips.
Μοναδική σύνθεση του μητρικού γάλακτος
Το μητρικό γάλα προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρού. Η σύνθεση του αλλάζει συνεχώς ανάλογα με την ηλικία του, την ώρα της ημέρας ή κάθε γεύματος. Η σύνθεση του γάλακτος αλλάζει ακόμα και κατά την διάρκεια του θηλασμού. Στην αρχή του θηλασμού το γάλα είναι πιο αρύ. Μόλις ενεργοποιηθεί το let-down reflex, το γάλα περιέχει περισσότερα λιπαρά και είναι άσπρο ή κρεμώδες. Το μητρικό γάλα περιέχει όλες τις βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζονται για την ανάπτυξη του μωρού. Επίσης πληρεί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής.

SHARE POST
SHARE POST
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ